Over ons

De voorliefde voor interieur, decoratie en antieke meubels heeft er altijd wel wat in gezeten. De passie voor iets unieks, een one-of-a-kind stuk in huis te hebben heeft geleid tot het kiezen voor de opleiding meubelstoffeerder.

Meubelstofferen is een eeuwenoud beroep dat handwerk en precisie vereist. Net omdat het om zo een oude stiel gaat, wordt deze ambacht vaak vergeten. Vele meubelen worden zomaar vervangen zonder de overweging te maken of heropmaken mogelijk is. De goedkope massaproducten kunnen nooit dezelfde kwaliteit en duurzaamheid waarborgen als het oude stuk waarvoor het werd ingeruild. De aankoop van de meubels die en masse worden geproduceerd schelen in de portemonnee bij de aankoop zelf, maar zijn ook sneller versleten. Het laten heropmaken van een meubel vraagt een iets grotere besteding, maar verzekert u wel van een ‘investering’ in de toekomst. Op deze manier is men zeker van een degelijk zitmeubel dat verschillende generaties overleven kan.

Heeft u dus een meubelstuk dat van ontelbare waarde is of waarvan u gewoonweg geen afstand kunt doen? Een charmante oude zetel die u op de kop hebt kunnen tikken en waarvan u vindt dat het een make-over verdient? Of heeft u simpelweg de wens om uw bankstel in een nieuw jasje te stoppen?

Het is gelijk of men bij Ateljee 17 komt aankloppen in de overtuiging dat het oude degelijker is of met het argument dat men te veel weggooit, Ateljee 17 staat voor u klaar met veel inzicht, gedrevenheid en liefde voor het authentieke. Daarnaast kunnen we u bijstaan met de inrichting van uw interieur, van gordijnen tot kussens en van tapijten tot kandelaars.

Ateljee 17 helpt u graag bij het realiseren van uw ideale interieur, dat tevens volledig naar uw smaak wordt uitgevoerd. Elk klein detail kan worden aangepast zodat uw interieur uniek is, volledig naar hoe u het wenst. Ateljee 17 ondersteunt u in uw keuze door het aanbieden van een ruim assortiment aan stoffen, decoratie, tapijten, gordijnen en bovenal een grote voorliefde voor interieur.

Neem gerust contact op bij vragen. Hoe klein of hoe groot het project ook is, ik bespreek het graag met u in mijn atelier of bij u thuis.