Stofferen

Meubelstofferen is een eeuwenoud beroep dat handwerk en precisie vereist. Net omdat het om zo een oude stiel gaat, wordt deze ambacht vaak vergeten. Vele meubelen worden zomaar vervangen zonder de overweging te maken of heropmaken mogelijk is.

De goedkope massaproducten kunnen nooit dezelfde kwaliteit en duurzaamheid waarborgen als het oude stuk waarvoor het werd ingeruild. De aankoop van de meubels die en masse worden geproduceerd schelen in de portemonnee bij de aankoop zelf, maar zijn ook sneller versleten. Het laten heropmaken van een meubel vraagt een iets grotere besteding, maar verzekert jou wel van een ‘investering’ in de toekomst. Op deze manier is men zeker van een degelijk zitmeubel dat verschillende generaties overleven kan.

Heb je misschien een meubelstuk dat van ontelbare waarde is of waarvan je gewoonweg geen afstand kunt doen? Een charmante oude zetel die je op de kop hebt kunnen tikken en waarvan je vindt dat het een make-over verdient? Of heb je simpelweg de wens om jouw bankstel in een nieuw jasje te stoppen?

Het is gelijk of men bij Ateljee 17 komt aankloppen in de overtuiging dat het oude degelijker is of met het argument dat men te veel weggooit, Ateljee 17 staat voor jou klaar met veel inzicht, gedrevenheid en liefde voor het authentieke. Daarnaast kunnen we jou bijstaan met de inrichting van uw interieur, van gordijnen tot kussens en van tapijten tot kandelaars.

Hieronder enkele realisaties voor klanten: